Gewoon lekker genieten; als jij je tijd bij ons doorbrengt, doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat je het goed bij ons hebt. Met lekker eten, genoeg te drinken en een fijne sfeer. We maken graag een praatje met je, maar als je daar geen zin in hebt, is dat natuurlijk ook helemaal goed.

Heul apart, dat is het credo bij Eetcafé J&A. En ja, we weten het: in goed Gronings is het hail. Mor wie doun ’t nou einmoal net eemkes aans. Want ondanks dat het lijkt alsof we een ‘gewoon’ eetcafé zijn, is de combinatie van lekker eten voor een goede prijs en onze gewoonte om net dat beetje extra te doen voor onze gasten, best uniek.

John & Anna

De naam verraadt het al; John & Anna zijn de drijvende krachten achter Eetcafé J&A. Met een grote dosis enthousiasme en gedrevenheid, is het hun persoonlijke missie om het iedere gast naar de zin te maken. Beide doen waar ze goed in zijn. Zo tovert Anna de lekkerste gerechten uit de keuken om ze vervolgens met veel liefde voor de neus van onze gasten te zetten. Met haar enthousiasme runt ze de toko zonder zich al te druk te maken. John is de entertainer van het stel. Als Chef Bar & Bediening houdt hij scherp in de gaten of iedereen het wel naar zijn zin heeft. Met zijn gewoonte om zijn mening niet onder stoelen of banken te steken, is dit de man bij wie je terecht kunt voor een stevig potje discussiëren over de grote en kleine vragen van het leven.

Als vaste stamgast en onderdeel van het meubilair verdient ook Bruce een introductie. Houdt zich meestal gedeisd en is niemand tot last, maar begint – bij de aanblik van zijn vaste J&A-recept -spontaan te kwijlen. Bruce heeft een speciale voorkeur voor soortgenoten die zich, net als hij, graag onopvallend tussen de andere gasten begeven.

Eetcafe J&A - John en Anna

Heul apart team

Uiteraard staan John, Anna & Bruce er niet alleen voor: het J&A team bestaat uit zo’n 10 medewerkers die je graag verwelkomen, vermaken en voorzien van lekkere drankjes en heerlijke gerechten. Ieder teamlid is op zijn of haar eigen manier apart – en daarom zo geschikt om bij ons te werken. Kom eens langs en leer ze kennen.

Een rijke historie

gebouwd in de 17e eeuw

Het pand waarin Eetcafé J&A is gevestigd is er niet zomaar één. Het monumentale pand, dat in de zeventiende eeuw is gebouwd, diende in het begin van de jaren ‘30 van de vorige eeuw als raadhuis van Winsum. Hier ‘zetelden’ de burgemeester en zijn raadsleden en vergaderde de gemeenteraad. In de jaren erna heeft het bijzonder pand diverse functies vervuld. Zo fungeerde het, voordat het werd verbouwd tot kroeg, als logement en als theater. Diverse uitbaters hebben hier vervolgens café gehouden. John & Anna streken in 2010 neer op deze historische prachtplek en runnen sindsdien met plezier hun eetcafé.

Eetcafe J&A - Het Team